katonaagi67@gmail.com,, vagy Facebookon : Kisné Katona Ágnes

HA VALAMELYIK MINTÁVAL KAPCSOLATBAN KÉRDÉSED VAN, HA RÉSZLETESEBB LEÍRÁST SZERETNÉL, AKKOR ÍRJ AZ EMAIL CÍMEMRE:

katonaagi67@gmail.com
70 / 631-72 31

2013. június 14., péntek

"S" Fülbevaló

Új fülbevalóm .
Minta leírása :

dupla kezdéssel kezdtem ami nálam azt jelenti hogy pár láncszemet horgolok, majd az első láncszemébe egy pálcát, és együtt horgolom le a kettőt,,, ha széthúzom akkor ez egy kört ad ki.egyik fele a pálca, a másik fele a láncszemek

ebben az esetben 7 láncszemet és az első láncszembe vissza egy 3 ráhajtásos pálcát horgoltam le együtt
aztán
2.sor 12 egyráhajtásos pálcát
3. sor 3 egyráhajtásos pálcát egyszerre lehorgolunk, majd 3 láncszem,, mindez 6 x
4.sor 1 pikó, majd a láncívbe 3 rövidpálca, megint pikó stb,, végig a virágon

5. sor,, na most jön a másik virág . 5 láncszemet horgolunk, majd ezt egy rövidpálcával zárjuk a már elkészült fél virág utolsó egyráhajtásos pálcájának a tövébe
így meglesz a másik virág alapja, a félkör, amibe hasonlóan a másikhoz horgolhatjuk a virágot
kezdve a 12 egyráhajtásossal stb...5 megjegyzés:

 1. Kedves Ági!
  Segítenél?? Kezdő horgoló vagyok még és nem nagyon boldogulok ezzel a mintával:(( A dupla kezdés már megy, de a továbbiakban elakadtam ott, hogy a 12 erp-t követő sorban hogyan jön össze a 3 egybehorgolt pálca 6x, mert az ugye 18 szem és nem fér rá a 12 pálcás sorra!! A fotókon látom, hogy van 5 és 6 "ágacskás" fülbevaló, mondjuk ha 6 "ágacskást" szeretnék, akkor az első sort hány lsz-mel kezdjem,és a 2. sorban mennyi legyen az 1rp???
  Köszönettel: Liza

  VálaszTörlés
 2. Szia Liza !

  Hát igen :-)
  Miután megfordultál a 12 pálca után akkor mindjárt a tövébe egy, majd a másodikba, és a harmadikba. A következőt a 3-ba, 4-be 5-be. aztán 5-be, 6-ba, 7-be. Majd 7, 8, 9.be. Az ötödiket a 9, 10, 11.be És a hatodikat a 11, 12, 13-ba. Ami ugye azt jelenti hogy nem 12, hanem 13 pálca volt,,, de tudom hogy valahol belecsaltam, mert úgy szebben jött ki. Majd megnézem melyikbe is. Vagy holnap lehorgolom és lépésenként lefényképezem. Ha írsz emailt, akkor könnyebben tudok válaszolni ? :-)
  katonaagi67@gmail.com

  VálaszTörlés
 3. Igen ! Kinagyítottam a képet.
  Megfordulás után az első 2 láncszem helyettesíti az első pálcát, majd a tövébe horgolok még egy pálcát, és a harmadikat a második pálca lukjába. Na itt veszik el, vagy csúszik az egész. A második szirom így a 2. 3. 4. pálcára jön,és így tovább :-)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm szépen, így "szájbarágósan" számomra könnyebb lesz ! Próbálkozok, gyakorolgatok, biztos más is így kezdte:)) Még egyszer köszönöm a választ!
  Liza

  VálaszTörlés
 5. Kaphatok reszletes leirast rola mert kezdo vagyok :-) farkasdominik2010@gmail.com... ha szabad , koszonom

  VálaszTörlés